Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A mindennapok örömeiről, amelyekért érdemes reggel felébredni

Nyuszi ül a fűben...és gondolkozik

Nyuszi ül a fűben...és gondolkozik

A szépség relatív

2017. február 01. - Evice

Az átlagembernek még soha nem volt olyan nehéz dolga, mint manapság, ha a vonzó kinézetről töprengett. Leírások, videók és jó tanácsok tömkelege jön szembe kérve- kéretlenül azt sulykolva belénk, milyen az elvárt kinézet, és ezt hogyan lehet elérni (vagy esetemben, messziről megközelíteni, ha szerencsém van :)). Nőként ajánlatos úgy festened, mintha élőben fotoshopolnának, férfiként legyél életre kelt görög szobor. Dús hajadba kapaszkodjon a szél, bőröd legyen mindenkor hibátlan, tested kisportolt, arcod minden egyes részlete akár egy Botticelli-festmény. Eddig jó, de mi van azokkal, akik kilógnak a fent leírt kereket közül? Vagy akiknek szíve nem az előírt ideálképekért dobban meg? Tényleg rosszul kell érezned magad, ha nem születtél reklámarccal? Szerintem nem, mert a szépség relatív.

Kopaszság

A hajkorona elvesztésének több oka lehet, előidézheti egészségügyi probléma, öröklött hajlam, és a hajat súlyosan károsító hajfestési és formázási technikák helytelen, vagy túlzásba vitt használata. Ha a hajhagymák elhalnak, bekövetkezik a teljes kopaszodás. Ez az emberek többségének igazi rémálom, pedig sokaknak jól áll. Mások pedig azért vágják rendszeresen tövig fejük eme ékességét, mert egyszerűen így szeretik.

83143a661efe09a0806db438738ef943.jpg

3535005183_2c95618e4d.jpg

bruce-willis.jpg

Alacsony méret

Hosszú combok, kecses, karcsú derék, magasan a többi ember feje fölött elmélázó tekintet. Aláírom, hogy a magas nőkön jól mutat a miniszoknya. Férfiaknál a szép, langaléta termet azt a benyomást kelti, hogy az illető egy igazi hős - amúgy tökmindegy, hogy milyen jellem, ha látszatra oroszlán szív dobog benne :) Az emberiség jelentős része azonban elégedetlen a saját termetével. Talán egy alacsony hölgyön nem mutathat jól a rövid szoknya? Dehogynem! Egy kisebb termetű férfi ne lehetne vonzó és bátor? Már hogy az ördögbe ne??? Néhány sportban kifejezetten hátrány a gólem alkat, ilyen pl. a gimnasztika, Forma-1 vagy a lovas sportok. Ha viszont sehogy sem sikerült a természettől kicsikarni még 10 centit, nem kell elszomorodni: a legtöbb, világszintű népszerűségnek örvendő híresség alacsonynak mondható. Példának okáért Shakira csupán 157 cm magas, és Bruno Mars sem nőtt nagyobbra 165 cm-nél.

poppybarley-styletips-shortgirl-blog.jpg

Taylor Swift és Bruno Mars egy díjátadón. Egymás mellett állva különösen kontrasztos a különbség, hiszen az énekesnő 178 cm magas (plusz cipő :)).

enhanced-buzz-14079-1389702641-14.jpg

Orr-probléma

Gyakran végeznek felmérést azzal kapcsolatban, hogy mit néz meg első alkalommal az ember a másikon. Véleményem szerint ez teljesen egyéntől függ, de az első benyomást legnagyobb részt mégis az arcvonások adják. A másik szemétől és ajkaitól elakadhat az ember szava, de bizony az orr az, ami igazi karaktert ad az arcnak. Az orrukkal elégedetlenek száma olyan magas, hogy 2016-os adatok alapján az orrplasztika volt a leggyakoribb szépészeti beavatkozás a mellnagyobbítás és zsírleszívás után. Sajnos ez ma már olyan gyakori jelenség, hogy nem kell szakavatottnak lenni egy átszabott szaglószervet látva, észre lehet venni a turpisságot. Jennifer Grey, a Dirty dancing sztárja is elégedetlen volt az orrával, így megműttette, de később mélyen megbánta ezt a döntést. Arca teljesen elvesztette különleges jellegét. Kár érte, mert semmi kivetnivaló nem volt a külsején.

jennifer-grey.png

Elálló fülek

A másik sarkalatos pont, ami sokaknak jelent problémát, ha a fülek nem lapulnak engedelmesen a fejhez. Hosszú haj viselése egyfajta megoldást jelenhet annak, akit ez zavar, hiszen azzal el lehet takarni a nem kívánt látványosságot. Pedig van olyan szívrabló, aki bizony lapátfülekkel hódította meg a nagyérdeműt.

Ginnifer Goodwin, az Egyszer volt, hol nem volt szereplője. Olyan bájos arca van, hogy sokáig fel sem tűnt kicsit elálló füle.

ginnifer-goodwin-snow-white-sister-mary-margaret-abc-once.jpg

Meg kell hagyni, Channing Tatumnál sem a füle tűnik fel először… :)

channing-tatum-height-weight-body-stats.jpg

Kócos fogsor

“Kiharapja a sarokból a pókot”, “olyan a fogsora, mint a cirkuszkerítés”, “van 5 perc szünet a fogai között” - csak hogy néhányat említsek az elmés beszólások közül, amit megkap az, akinek nem olyan a fogazata, mintha a fogtechnikából esett volna egyenest a szájába… Szerény véleményem szerint, itt-ott némi egyediség a fogaknál sem árt. Nekem kicsit ijesztő, amikor nézek egy filmet, vagy magazint lapozgatok és a szereplők egytől-egyig nemhogy hibátlan, de tökéletesen egyforma mosolyt villantanak. Persze adjunk magunkra, ápolni, ellenőriztetni kell szájunk belső ékességét, de könnyebben megmarad első találkozásnál a másik mosolya, ha van benne valami különlegesen egyedi. Ma már minden utcasarkon nyílik egy modellképző, és egymást érik a szépségkirálynő választások. A tömegből nehéz kitűnni, nem elég egyszerűen csak csinosnak lenni. Lara Stonenak sikerült, többek között épp annak a pici szépséghibának köszönhetően, ami azonnal szembetűnik, ha mosolyog vagy beszél. Jelenleg a legkeresettebb modellek egyike, és még szimpatikus is, mivel nem szaladt azonnal korrigáltatni.

Lara Stone

lara-stone--w-korea-2015--03-662x861.jpg

lara-stone-luigi-iango-w-korea-10.jpg
Szeplők

Ezek az aranyló, pici foltocskák kifejezetten az érzékeny bőrű embereken jelenhetnek meg. Általában öröklődik, és a gyermek 4-5 kora körül válik láthatóvá először. Napsugárzás hatására a hámréteg alsó sejtsorában található melaninsejtek bizonyos pontokon fokozottan kezdik termelni a festékanyagot, hogy megvédjék a bőrt, és ezeken a pontokon jelennek meg a szeplők. Manapság már vannak bizonyos kenőcsők és kozmetikai eljárások, amelyek segítenek elhalványítani a pöttyöket, de már dédanyáink is próbálkoztak tejfölös vagy citromos pakolással. A szeplő olyan elváltozást jelent, ami nem hordoz magában egészségügyi kockázatot, csupán esztétikai probléma. Már akinek az. A Földön kétféle ember létezik: aki utálja, és aki imádja. Szerintem az egyik legerősebb szexepil :)

6898056-freckled-girls.jpg

large.jpg

Őszülés

Az emberiség ősidők óta szeretné megtalálni az örök fiatalság kulcsát. Bármily szomorú, ettől még igen messze vagyunk, de a “tünetek” kezelésére azért akad néhány trükk. Szembetűnő jele az öregedésnek, az ember hajszínének változása. Ha nem hullik ki, akkor szépen lassan kifehéredik. A fehérbe csavarodó fürtök elfedésével kicsit vissza lehet fordítani az idő kerekét. Persze, nehezen hihető látvány, ha egy nyugdíjas olyan fényes, és erőteljes árnyalatú frizurával ékeskedik, mint annak idején, húsz éves korában. Uraknál nem akkora gond, hiszen néhány ősz tincs kifejezetten sármossá teheti viselőjét, tehát ez a jelenség inkább a hölgyeket érintheti rosszul. A természetes szürke vagy hófehér haj pedig csodálatosan szép tud lenni, miért kellene elrejteni?

cute-bob-hairstyle-for-grey-hair.jpg

Ahogyan Mikszáth Kálmán írta a szabálytalan szépségekről, “(...) kik nem mindenkinek tetszettek, de ha egyszer tetszenek, nem lehet belőlük könnyen kijózanodni, mert a szabályos szépségek többé-kevésbé másolatok egymásról, s könnyű az egyik helyett másikat találni, egy kis különbségen túlteszi magát a szem, de a szabálytalan szépségek unikumok, jaj annak, örökre, akibe mélyen belevésődik egy ilyen arc…”  :)

Az idézet a Noszty fiú esete Tóth Marival című regényből származik.

Források

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapokoromei.blog.hu/api/trackback/id/tr6612175144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása