Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A mindennapok örömeiről, amelyekért érdemes reggel felébredni

Nyuszi ül a fűben...és gondolkozik

Nyuszi ül a fűben...és gondolkozik

Furcsa vonzalmak

2016. május 15. - Evice

“Széles a világ, nagy a szerelem” - olvashatjuk egy népszerű szerelmes regényfüzet címoldalán. A fenti idézetnél kevés igazabb mondat létezik a Földön. A szerelem valóban nem ismer határokat.

Ebben a posztban néhány példát találtok arra, amikor Cupido részegen és/vagy betépve lőtte ki a szerelem nyilait.

Objektofília - tárgyak iránt érzett kóros vonzalom

Van úgy, hogy ragaszkodunk egy-egy tárgyhoz. Kedves emlék fűz hozzájuk, olyasvalakitől kaptuk, aki fontos a szívünknek, vagy hosszú és kemény munkával végre megszerezzük a régóta áhított csecsebecsét.

Néhány emberből azonban a ragaszkodásnál jóval mélyebb érzelmeket vált ki az adott objektumok látványa.

Az egyik leghíresebb kapcsolat Eija-Riitta Berliner-Mauer nevéhez fűződik. A svéd hölgy Európa történelmének egyik legmeghatározóbb elemébe, magába a Berlini Falba szeretett bele. Eija-Riitta vonzalma még egészen gyermekkorában kezdődött, és később sem csillapodott. Olyannyira nem, hogy 1979-ben felvette a Fal nevét. Névleges házasságuk egészen 1989-ig, a Berlini Fal lebontásáig tartott, amit Eija-Riitta válásként élt meg. Szinte hallom a veszekedésüket, ahogy Eija-Riitta azt kiabálja: “Elegem van abból, hogy ha mondok valamit, az olyan, mintha a falnak beszélnék!” Hm… és tényleg.

Pozitív életszemléletét dicséri, hogy miután a Fal felvette a “néhai” előnevet, inkább elváltként tekintett magára, mint özvegyre. Mivel egy másik emberrel való szerelmi kapcsolatot nem tudott elképzelni, s talán a hírességekből is elege lett, a válást követően egy “egyszerű” kerti kerítéssel kezdett randizni.

Frau Berliner-Mauer és Herr Berliner-Mauer:

eija-riita-berliner-mauer.jpg




Autoginefília - férfinak saját magát nőként elképzelt önmagához való vonzódása

Igen, jól érted :) Ez a parafília kizárólag férfiakat érint, és az hozza őket izgalomba, ha saját maguk női alteregójával képzelik el a szexet. Tulajdonképpen ez abból a szempontból jó, hogy nem valaki mással álmodják meg a forró éjszakákat, hanem saját magukkal, így a megcsalás veszélye a legcsekélyebb mértékben sem áll fenn. Maximum az haragudhat a párjára ezért, aki az önkielégítést is tiltó listára teszi a kapcsolat fennállása alatt.

uhk3t.jpg

Agalmatofília - szobrok, bábok, vagy próbabák iránti vonzódás

Az agalmatofília azt az állapotot jelenti, amikor valaki heves érzelmeket táplál embert ábrázoló élettelen tárgyak irányába. Hátterében talán az áll, hogy egy szépen megmunkált arc láttán az ember szíve mindig hevesebben dobog, de a többség általában megáll a csodálatnál, és ennél többre nem ragadtatja magát. Aki azonban szerelemre gyúl egy gyönyörű műalkotást nézve, annak annyi. Több, mint valószínű, hogy bármilyen szépen is rimánkodik, Aphrodité istennő nem lesz hozzá olyan kegyes, mint Pygmalionhoz volt az ókori Görögországban.

Én konkrétan szívbajt kapnék, ha egy régi szobor egy szép napon rám köszönne az utcán, de kinek a pap, kinek a papné.

agalmatophilia_2_by_sensi226-d7k4o4x.jpg

qwckw.jpg

 

Dendrofília - fák iránti szexuális vonzalom

Hosszas gondolkodás után sem tudtam rájönni a dolog hátterére. Szép a természet, a fák gyönyörűek, de nem értem, mi váltja ki az erotikus vágyat ezeknél az embereknél. Odáig megvan, hogy a tölgyfa erőt sugall, és van rajta makk, de ezt követően folyton elakadok. Ha pedig nagy nehezen el is tudná magyarázni valaki úgy, hogy megértsem, az erotika részét akkor sem tudom elképzelni. Szálkák, meg minden...belegondolni is fáj. Mindenesetre ez is egy létező fogalom. Sajnos.

6a0168e7cb41de970c01b8d0fa742c970c.jpg

Trikofília - haj iránt érzett szexuális vonzódás

Sok ember haja tetszik, de általában a hozzátartozó emberrel együtt. Soha nem gondoltam volna, hogy egyesek képesek csak és kizárólag az emberi fej eme ékességéhez vonzódni. Olyan mondatot számtalanszor hallottunk már többféle szituációban, hogy “Csak a pénzem kell”, de azt, hogy “Csak a hajam kell neked!”, inkább egy rossz horror filmben tudom elképzelni. Csupán egyetlen pozitív érv jut eszembe a szerelem eme formája mellett: nem kell tartani a nem kívánt terhességtől.

i_have_a_chronic_trichophilia_by_sariabeltane-d64fc5m.png


Hübrisztofília - bűnözők iránt érzett szexuális vonzalom

Ez a parafília hús-vér emberek iránti érzelmeket takar, de ettől még nem teljesen természetes. 

A hölgyekre jellemző, hogy szeretik, ha egy férfiban van valami gonosz, valami kegyetlen. A férfiak fantáziáját is gyakran megmozgatja egy igazi rossz lány, aki vad, és bármilyen eszközzel megszerzi, amit akar. Azonban csak azért, mert egyeseknek jól áll a narancssárga, vagy éppen a szürke csíkos kezeslábas, még nem szabad elfelejteni, hogy nem véletlenül ül az illető a hűvösön. A lesittelt egyének, főképpen akik a médiában gyakran szerepeltek, elképesztő mennyiségű szerelmes levelet és házassági ajánlatot kapnak.

Egy hübrisztofíliás esetében nem arról van szó, hogy annyira megkeseredett és magányos, hogy abban látja az utolsó reményt, ha egy börtönben ismerkedik, hátha ott nagyobb szerencsével jár. A hübrisztofíliás kifejezetten arra gerjed, ha valaki bűncselekményt követ el. Társkeresés felsőfokon, nem igaz?

starred-up-53e0f0ef3ac5e.jpg

Hiába... “Széles a világ, nagy a szerelem” ;)


Forrás 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapokoromei.blog.hu/api/trackback/id/tr778718828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása