Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A mindennapok örömeiről, amelyekért érdemes reggel felébredni

Nyuszi ül a fűben...és gondolkozik

Nyuszi ül a fűben...és gondolkozik

Találékony találmányok

2016. május 07. - Evice

Ebben a részben néhány olyan találmányt szeretnék nektek bemutatni, amiről első hallásra nem gondolnánk, hogy adott nem képviselőinek jutott eszébe.

 

Napenergiával működő ház

Tudom, hogy női feltalálók esetén Hedy Lamarral a méltán sokra becsült, gyönyörű és okos amerikai színésznővel szokás indítani. Ő a Titkos Kommunikációs Rendszer (Secret Communication System) felfedezésében játszott vezető szerepet, de engedjétek meg, hogy elsőként egy szintén szép és rendkívül intelligens, magyar hölggyel kezdjem.

Telkes Mária 1925-ben költözött az Amerikai Egyesült Államokba egy érdekes állásajánlat miatt. Az MIT (Massachussetts Institute of Technology) alkalmazásában 1948-ban (!) megépítette a világ első, napenergiával működő házát. Feltalálta azt a berendezést, a Solar Cookert, aminek segítségével lehetővé vált az épület fűtése. A napenergia tárolását úgy oldotta meg, hogy az energiát glaubersó-oldatban (kristályos nátrium-szulfát) tárolta. Az olvadt vegyület akár 10 napig is magában tartotta az elnyelt napenergiát, majd lehűléskor visszakristályosodva adta le a felvett hőt. Munkája elismeréseként 1952-ben elsőként kapta meg a Mérnöknők Társaságának életműdíját. Máriát ezután egyszerűen csak a “Napkirálynő”-ként emlegették Amerikában. Sajnos Magyarországon elég keveset lehet róla hallani, pedig korának egyik legelismertebb tudósa volt. Egyik hazalátogatása során, 90 éves korában, Budapesten halt meg.

Telkes Mária:

maria_telkes_nywts.jpg

Solar Cooker:

tmp190-6.jpg

 

 

Körfűrész

Az igazat megvallva, nem sűrűn gondolkodtam éppen ezen a problémán, de nemrég véletlenül belefutottam egy cikkbe.

A körfűrész az egyik leghasznosabb eszköz a fakitermelés és -feldolgozás terén. Amikor elmerengtem azon, hogy vajon kinek juthatott eszébe, valahogy az a kép ugrott be, ahogy néhány megfáradt favágó a fejszével lemondóan csapkodva, hirtelen felkiált, hogy “Tényleg!” Végül is hasonlóképpen zajlott a dolog, csak éppen egy hölgy nézte a kézifűrészt elkeseredve ráncigáló férfiakat, amikor eszébe ötlött a mentő gondolat.

Tabitha Babbitt 1813-ban Massachussets államban kitalálta, és meg is építette az első példányt.Eme eszközzel gyakorlatilag forradalmasította a faipart, ám szabadalmi jogot mégsem kért rá. Egy “Shaker” nevű vallási szekta tagjaként nem érezte fontosnak, hogy a nevét egy napon említsék a találmánnyal. Pedig elég szép teljesétmény volt.

Tabitha Babbit:

3065_125736322232.jpg

 

tabitha-babbit.jpg

 

Műköröm

Őszintén meglepett, hogy a műkörmöt nem nő találta fel.

Igaz, hogy már az ókorban is használták, főként az uralkodók, amikor a körmükre rögzített arany darabkákkal igyekeztek jobban hasonlítani az isteneikhez, de a jelenleg alkalmazott technikát egy férfi adta a világnak.

Dr. Fred Slack Jr., fogorvos, 1954-ben szabadalmaztatta találmányát, amit a testvérével, Tom Slack-kel közösen alkottak meg. Dr. Slack a kezét illetően több problémával is küzdött. Egyrészt munkája során gyakran felsértette a körmeit, másrészt rendszeresen rágcsálta azokat. Több páciensén is felfedezte az árulkodó jeleket, és tisztában volt vele, hogy a körömrágás nem csak azért hátrányos, mert a kéz ápolatlan látszatát kelti, de a fogzománcot is károsítja. Saját magán alkalmazta először azt a technikát, hogy a fogpótláshoz használt anyagokból kis átalakítással készített masszát a sérült körmére kente. Így a sérülésnek volt ideje lenőni, és amíg a kemény anyag védte, Fred a rágásról is lemondhatott.A sikeren felbuzdulva a betegeinek is ajánlotta ezt a módszert.

Aztán, ahogy az lenni szokott - Hollywood felfedezte magának, és a mozikban a gyönyörű dívák egyre többször jelentek meg műkörmökkel ékesítve.

Dr. Fred Slack Jr.:

m-fred-slack-2.jpg


Mint mindent, a műkörmözést is lehet jól és rosszul csinálni.

Amíg valaki szép és esztétikus körmöt készít, addig nincs vele baj:

mukorom-kellekek.jpg


Csak a vadhajtásokkal. Nem is olyan régen nagy divat volt a boszorkányszerű, hosszú, hegyes köröm. Azt kívánom, az SOHA ne jöjjön vissza! Nem elég, hogy borzasztó ronda, de mindenbe bele lehet vele akadni: hajba, ruhába, fitymába…Mi értelme van???

110bf086.jpg



Bikini

Bizony, ezt a mára már klasszikusnak mondható nyári ruhadarabot egy férfi találta fel. Louis Réard, francia mérnök. A Réard által tervezett ruha Jacques Heim ötletének továbbgondolása volt, aki két hónappal korábban mutatta be „a világ legkisebb fürdőruháját”, amit mérete miatt „Atom”-nak nevezett el. Az új verzió azonban 1946-ban annyira merésznek számított, hogy Réard nem talált olyan modellt, aki hajlandó lett volna bemutatni. Végül felbérelte Micheline Bernardinit, a Casino de Paris sztriptíztáncosnőjét. Aztán a filmipar a fehérneműszerű fürdőruhát is felkarolta, és ezzel megalapozta hódító útját.

Louis Réard:

louis-reard_718-profile.jpg

 

Bikini alak: ezt a fogalmat, sajnos, szintén a bikini hozta magával. Számtalan nő - és férfi - életét keseríti meg. A lényege az, hogy csak olyan nők viselhetnek kétrészes fürdőruhát, akik “megfelelő” formával rendelkeznek hozzá, és úgy néznek ki, mintha élőben photoshopolnák őket. A férfiak általában nem ragadnak le a magazinos modellképeknél, és szívesen nézegetnék a strandon a más alkatú lányokat is.

A teltebb nők viszont félve bújnak bele, pedig sokuknak jobban állna, mint az egyrészes változat.Emellett pedig, akinek kis melle van, de amúgy szép hosszú lába és karcsú dereka, megint csak nem meri felvenni, mert attól tart, hogy megszólnák érte. A “bikini alak”-ot, mint létező fogalmat, véleményem szerint ki kellene törölni.

A bikininek a nehéz indítás után számtalan fajtáját alkották meg. Manapság már mindenféle formában be lehet szerezni, íme:

A prototipus, és az első bikini-model, Micheline Bernardini:

micheline-bernardini-bikiny.jpg



Klasszikus - egy melltartóból álló felsőrész, és a hozzá tartozó alsó

d_132390bk.jpg


Bandeaukini - a pánt nélküli felsőrész a vállakat szabadon hagyja


new-store-promotion-strappyless-bra-swimming-suit-women-swimsuit-nylon-bathing-suit-bandeaukini-bandeau-bikini-bottom_1.jpg


Microkini - röviden összefoglalva: alig takar

2n4z-qurves-black-silver-bikini-set_300x300_0.jpg


Monokini - a kebleket szabadon hagyja

fergie-topless-allure-02-b.jpg


Skirtini - az alsórészére egy ici-pici szoknyát varrnak


skirtini-swim-wear7.png


Sling bikini - egyberészes fürdőruha, itt-ott szétszabdalva

weq40d-l.jpg

String bikini  - az alsórészt a csípő két oldalán kell megkötni

9d93b244d0a92ea37cdb167f6ebbe1ad.jpg


Tankini - top és egy bikinialsó kombinációja

ruched-tankini_933860frsp.jpg

Trikini - csak annyit takar, amennyit nagyon muszáj.  Amellett, hogy ezt a fajtát kár felvenni, még kényelmetlennek is néz ki. Nem hiszem el, hogy nem vág be pont a legkritikusabb helyeken…

s-l225.jpg

A még merészebb változat:

obsessive-obsydian-micro-set.jpg

 

A bikini végül több sportágat is meghódított. Van, ahol azért vált formaruhává, mert a lényeg az izmok jól láthatósága (testépítés), és van, ahol egyszerűen csak praktikus, mint pl. a nyári sportok (strandröplabda, futás, szörfözés, stb.).

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapokoromei.blog.hu/api/trackback/id/tr868693364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása