Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A mindennapok örömeiről, amelyekért érdemes reggel felébredni

Nyuszi ül a fűben...és gondolkozik

Nyuszi ül a fűben...és gondolkozik

Ők tudták, mi a jó nekünk

2017. május 21. - Evice

A ‘90-es évektől rengeteg hihetetlenül jó dolgot kaptunk. A jellegzetes öltözködésen és hajviseleten túl, a fantasztikus filmeken át, az első mobiltelefonok és a világháló megjelenéséig minden mély nyomot hagyott azokban, akik akkor élték a tinédzserkorukat. A zeneipart tekintve ugyancsak jól el voltunk eresztve akkoriban, hiszen a kemény rocktól kezdve a lazább stílusig, mindenki találhatott magának kedvére valót.

Ami azonban különösen érdekessé teszi ezt az időszakot, az a popzenei kavalkád, amit egyértelműen a fiú- és lánybandák uraltak. Ők több szempontból is irigylésre méltóak voltak, de ami nekem igazán megmaradt róluk az az, hogy nekik más zenészekkel ellentétben, soha nem kellett kilincselniük, lehetőségért könyörögniük, vagy lepaktálniuk az Ördöggel a sikerért cserébe. Szigorúan működő menedzsment állt mögöttük, akik a legelső pillanattól kezdve meghatározták és kidolgozták a dolgok menetét, az énekeseknek csupán fel kellett ülniük a szerencse hátára, és hagyni, hogy a világhír felé repítse őket.

Nekünk, lelkes hallgatóságnak, szintén nem maradt más dolgunk, mint befogadni amit elénk raktak. Ennyire egyszerű és nagyszerű dolga még egyszer nem lesz egyetlen generációnak sem :)

Azzal a csapattal szeretném kezdeni, akik ugyan nem tartoznak az összetákolt együttesek közé, de muszáj említést tenni róluk, hiszen az ő sikerükön felbuzdulva indult el az a gépezet, amiről tulajdonképpen írni szeretnék.

A formációt Donny Wahlberg, Danny Wood, Jordan Knight, Jonathan Knight, és Joey McIntyre alkották. A fiúk, akik rokoni és baráti kapcsolatban álltak egymással, 1984 körül Bostonban megalapították a New Kids On The Block nevű együttest. Ők még rendesen végigjárták a szamárlétra fokait, lemezkiadóknál próbálkoztak, és kisebb közönség előtt léptek fel, hogy nevük ismertté váljon.

1986-ban adták ki az első albumukat aztán szépen lassan, lépésről lépésre az egész világon népszerűvé váltak. 1990-ben született a Step by step című szerzemény, ami talán a legismertebb, legnépszerűbb daluk lett.

A lányok megőrültek értük, főleg az U.S.A-ban és Japánban, de Magyarországon is volt egy népes rajongótáboruk. S ha minden igaz, az egyetlen fiú banda, akikről rajzfilmsorozat is készült.

A New Kids indulásakor és szárnyalásakor még bőven óvodás/kisiskolás voltam, kicsit sem fogott meg a munkásságuk. Sokáig csak egy strófa maradt meg bennem azokból az időkből velük kapcsolatban, amit egy falra firkálva láttam valahol:“Szeretem a rappet, szeretem a rockot, Hülye, aki szereti a New Kids On The Blockot!”

Csak jóval később tűnt fel, hogy boy band létükre közel sem voltak olyan  - hogy is mondjam… - puhányak, mint az utánuk következők. Mindössze öt, énekelni és táncolni jól tudó, lelkes, és tehetséges fiatalember látható a klippekben. Mozgásukban és zenéjükben Michael Jackson azért itt-ott visszaköszön, de ennek ellenére képesek voltak valami egyedit mutatni.

A hatalmas sikereket végül lassú hanyatlás követte, 1991-től lefelé vezetett az útjuk. A csapat korábban arénákat töltött meg egy-egy koncert alkalmával, az utolsó évben már csak kisebb klubokban, színházakban léptek fel. A felbomláshoz az vezetett, hogy Jonathan pánikrohamoktól és szorongástól szenvedett, ezért 1994-ben kilépett az együttesből.

NKOTB - Step by step

Egyébként nemrégiben megint összeálltak, és új lemezzel rukkoltak elő. Így néznek ki manapság:

fuller-house-to-welcome-nkotb-in-season-2.jpg

A poszt témája pedig innen indul.

A NKOTB tagjai lelépésükkel hatalmas űrt hagytak maguk után. A rajongók imádnivaló srácok, a zeneipar pedig jól eladható, dalolászó együttes nélkül maradt.

Nigel Martin Smith, angol zenei producer gyorsan összerakta a hiányzó darabkákat. Nem bízta a véletlenre a dolgot, és azt sem óhajtotta kivárni, amíg bekopog az ajtaján egy komplett együttes, ezért aztán a kezdetektől fogva kezében tartotta az irányítást. 1990-ben hirdetés útján összeverbuválta a 19 éves Gery Barlowt, a 18 éves Mark Owent, a 21 éves Howard Donald-et, a 19 éves Jason Orange-t, és a 16 éves Robbie Williamst.

Nigel Martin Smith mindegyikükben talált valami használhatót: Gary jól énekelt, és emellett zongorázni is tudott, Robbie nagyszerűen kiegészítette Garyt a háttérben vokálozva, a többiek pedig ügyesen táncoltak. Ebből az egyvelegből lett a Take That nevű formáció, ami közvetlenül, és később az utána következő csapatok révén közvetett módon határozta meg tinilány körökben a ‘90-es évek férfiideálját . Gery volt a komoly, Howard és Jason a vagány, Robbie a vadóc, és Mark az érzékeny. Erre a tagolásra azért volt szükség, hogy minél nagyobb rajongói felületet lefedhessenek. Mivel a lányok sem egyformák, érdemes volt többféle zsánert felvillantani a nagyobb hatás érdekében. Ezt a receptet a későbbi bandák is átvették - hiszen bevált.

Take That

20.jpg

Nigel Martin Smith, aki megteremtette az együttest

nigel372.jpg

A jó alapokra már csak építeni kellett. Pontosan meghatározták, mit várnak a fiúktól, milyen zenét fognak előadni, külön tanácsadó foglalkozott az öltözködésükkel, és bizony tánckoreográfiájuk sem szívből jött. Szigorúan megszabták nekik azt is, mikor és miről nyilatkozhatnak, adott témával kapcsolatban mit mondhatnak. Sokáig tartotta magát a történet, miszerint a fiúk már régről ismerték egymást, amikor is úgy döntöttek, összeállnak. A mese aztán sokat lazult, a végére már az maradt, hogy oké, nem ismerték egymást azelőtt, de már a meghallgatáson összebarátkoztak...A rengeteg munka meghozta gyümölcsét, hiszen a Take That 1992-ben berobbant, és Európa után Amerikát is meghódította. 

A srácok egy ideig szépen engedelmeskedtek, becsülettel állták a sarat, aztán persze borult a rendszer, amikor Robbie Williams szinte hétről hétre egyre rosszabbul viselte a kötöttségeket. Folyamatosan szót kért a zene alakításával kapcsolatban (maradjon köztünk, de az idő őt igazolta), emellett drogproblémái is akadtak, végül 1995-ben kilépett az együttesből. Rá egy évre a Take That felbomlott.

2006-ban aztán újra összeálltak, és azóta is fellépnek, hol Williamsszel, hol nélküle.

Néha eszembe jutott, hogy ha nem erőltetik rájuk ezt a stílust, valami nagyon jót is alkothatott volna ez az öt srác. Amikor a Take That hasított, már én is jobban hegyeztem a fülem zenéket illetően, és bár abban a felállásban nem igazán kedveltem őket, nem lehetett figyelmen kívül hagyni ténykedésüket.

Take That - Back for good

 

 

Mivel a Take That szépen teljesített, az Egyesült Államokban is viszketést éreztek hasonló sláger- és profitgyáros együttesek létesítésére.

Lou Pearlman zenei producer úgy gondolta, hogy ami angol kollégájának bejött, azt ő is meg tudja csinálni. Hirdetést adott fel, amire özönlöttek a jelentkezők, közülük választotta ki a megfelelő személyeket. Természetesen a karaktereket már itt is előre megírták: Brian Littrell szólóénekes, ő volt a kedves, A.J. McLean hivatott a vagány szerepét betölteni, Kevin Richardson és Howard Dorough a két szerény, valamint az aduász, Nick Carter a helyes és aranyos. Négyen 17 és 24 év közöttiek voltak az együttes indulásakor, Carter azonban mindössze 15 évesen lépett a rivaldafénybe, ezzel sikerült az általános iskola felsőtagozatos lányok szívét is meghódítaniuk. Gondolom a korábbi fanatikus rajongók már a nevekből megfejtették, hogy a Backstreet Boysról van szó :)

1995-ben jelent meg első kislemezük, amivel azonnal az élvonalba kerültek. Nagy minőségi ugrást jelentett az TT-hez képest, hogy a BSB-ben mindenki tudott énekelni, ami hallatszik is a számaikon.  Természetesen ők sem ugrálhattak csak úgy kedvükre a színpadon, mivel  tánckoreográfus álmodta meg minden mozdulatukat. Öltözködési tanácsadó segítette rájuk a hófehér inget és öltönyt, és ők sem nyilatkoztak csak úgy bumm bele a világba, minden egyes szavukat szigorúan ellenőrizték. A gépezet jól működött, 1996-ban és 1997-ben mindenki őket akarta.

Nálunk a suliban, a kiscsajok higgadtan felosztották egymás között, hogy ha felnőnek, kinek melyik sráctól lesz gyereke. Azonban - szerencsére legyen mondva - pusztán a fiúkról való álmodozástól nem lehetett teherbe esni, így most nincs tele az ország Beksztrítbojsz vezetéknevű fiatalokkal.

A sikeren felbátorodva Pearlman újabb csapatot indított útjára, szinte azonnal a BSB befuttatása után. Ugyanazon sémát követve megalakult az N’Sync, szigorúan öt taggal: Nyugodt, Vagány, Aranyos, Kedves  és - mily’ meglepő - egy 15 éves Szívtipró, akit egyébként Justin Timberlake-nek hívtak. Énekeltek, táncoltak, hódítottak. Akit valami csoda folytán nem érintett meg a BSB-ből áradó vonzerő, az kapott helyettük egy kupac másik srácot, akikből lehetett válogatni, hogy kibe essen bele az ember lánya 12 és 18 éves kor között.

Lou Pearlman, az álomgyártó

294b2af6fd525899ebd3bab2622405c6_xl.jpg
Visszakanyarodva az alapcsapathoz, BSB-t már szívesen hallgattam, sőt, a klippeket is megnéztem, és tetszett amit láttam. Ebben mondjuk az is szerepet játszhatott, hogy közben öregedtem 1-2 évet, és pont beleestem a célközönség soraiba, s lám: a varázslat hatott :)

Backstreet Boys

o-backstreet-boys-570-396x318.jpg

A 2000-es évekre dicsőségük fénye ugyan megkopott, de a mai napig adnak ki új lemezeket, és aktívan koncerteznek.

Az első klipjükből érdemes megjegyezni a kirúgós lépéseket, mert azt utánuk még sok helyen láthattuk. A szám, amivel berobbantak:

Backstreet Boys - We’ ve got it goin’ on

A szakma persze hamar megvilágosodott, és ontani kezdte magából az összerakott fiúbandákat. Néha kicsit változtattak a felálláson, nem 5 tag szerepelt, hanem mondjuk csak 4, a vadabbak akár a jól bevált előre megszabott karaktereken is változtatni mertek. A legnagyobb újítást azonban Bob és Chris Herbert angol zenei menedzserek fejéből pattant ki, akiknek egyébként a Five nevű csapatot is köszönhetjük. Szóval, megint hirdetést adtak fel azzal, hogy énekelni és táncolni jól tudó fiatalokat keresnek - csakhogy lányokat!

1994-ben összeállt az együtes: három alaptagot hamar találtak, ők voltak Victoria Adams (20), Melanie Brown (19) és Melanie Chisholm (20). Gary Halliwell (22) és Emma Bunton (18) később csatlakozott a trióhoz - ugye a bűvös ötös szám itt is elegendhetetlen követelménynek minősült, s így megszületett a Spice Girls. 

Chris Herbert

cm7rdkrwiaamgpo.jpg

A lányokhoz már csak ki kellett találni a megfelelő zsánert, írni néhány fülbemászó számot, és 1996-ban megjelenhetett az első kislemezük. A lányoknak határozott sémát kellett követniük azt illetően, hogy milyen stílust képviselnek. Ez annyira jól sikerült, hogy egy magazin külön becenevet ragasztott rájuk: Mel B. - Scary Spice, Mel C. - Sporty Spice, Emma - Baby Spice, Geri - Ginger Spice, és Victoria - Posh Spice.

Azért azzal kapcsolatban vannak kételyeim, hogy mennyire szerették a rájuk erőltetett személyiséget, mert a mosolyuk nem volt mindig őszinte, de elég jól hozták amit kellett.

Elsősorban a férfiakat hivatottak elbájolni, amiért mindent bevetettek, például nem viseltek melltartót, de a lányok is rajongtak értük. A holdjáró cipőktől kezdve a melírozott frizurán át, a kötényruháig minden menőnek számított, amit SG tagokon látni lehetett.

spice_girls.jpg

Óriási sikerrel söpörtek végig a világon, könyvet írtak róluk, és még egy mozifilmet is leforgattak a szereplésükkel, ami természetesen róluk szólt. A Girl Powert végül az akasztotta meg, hogy 1998-ban Geri kilépett az együttesből. A Spice Girls maradék 4 tagja nélküle folytatta, de mindannyian próbálkoztak szólókarrierrel is. Olykor még összeállnak egy-egy koncert erejéig, és meg kell hagyni, még mindig jól mutatnak a színpadon :)

Spice Girls - Wannabe

 

 Így néznek ki manapság:

spice-girls-joined-fun-during-november-2007-annual.jpg

Kis hazánk sem maradt el az újhullámtól a ‘90 években, de mielőtt valaki azt hinné, hogy már megint leutánoztuk, amit nyugaton láttunk, az meg fog lepődni: Magyarországon a Manhattan nevű zenekar 1991-ben alakult egy jó menedzser és egyben zenész, Környei Attila keze alatt, és még ugyanebben az évben megjelent első lemezük is.

Amikor a Take That 1992-ben ismertté vált, nálunk már nagyban énekelt az első, külsősök által összehozott fiúbanda, sőt, ekkora már a második lemez dalaival szórakoztatták a nagyérdeműt. A Manhattan egyébként néhány változást is túlélve, közel 10 évig aratta a sikereket. A tagok: Vilmányi Gábor, Dobi Sándor, Nemcsók János, Varga Szabolcs

Környei Attila

a-2303949-1488281695-9768_jpeg.jpg

Manhattan együttes

1308210280_81.jpg

Manhattan - Rossz vagyok, de használható

Persze az Élet nem állt meg a Manhattan után sem, sorra alakultak itthon is a megszervezett zenekarok. Ebben vezető szerepet az Ámokfutók együttes alapítótagja, a magyar ember Lou Pearlman-je, Kozsó jeleskedett. Ő már érezhetően a jól bevált nyugati mintát követte, de nehezebb dolga volt, elvégre jóval sekélyebb vízből kellett kihalásznia a tehetségeket. Első nagy dobását 1997-ben láthattuk, amikor is 430 jelentkezőből válogatta ki a későbbi Shygys nevű csapat tagjait. S mivel a Shygys tulajdonképpen a BSB magyar megfelelője, a fiúk szépen hangzó magyar nevét lecserélték angolosabbra, így lett Csordás Leventéből J.D., Gajdos Attilából Julian, Ács Bálintból Martin, Gera Zoltánból Brandon, és Zákonyi Jánosból Zak.

Kozsó

t212_203.jpg

A tánc- és énektudásukra panasz nem lehetett, a számokat az előírt módon előadták, kitalált életükről lelkesen meséltek, de nem bírták sokáig a feszültséget, amit ez a helyzet teremtett. Például: a rajongók érdeklődésének fenntartása céljából, egy kis országban sokkal nehezebb elhitetni a közönséggel, hogy nincs barátnőd, amikor a szomszédtól kezdve a sarki pékig, mindenki tudja rólad, hogy de van...

Ők közel sem jöttek ki olyan jól saját producerükkel, mint a külföldi csapatok, egy évvel első sikereik után, különváltak Kozsótól, és igyekeztek a saját lábukra állni. A nagy kiugrás azonban nem sikerült, az együttes tagjai szétszéledtek, néha még itt-ott hallani róluk, de ez a formáció nem élt meg olyan szép utóéletet, mint amiről mintázták.

Shygys

 5_2.jpg

Lehet, hogy a Hello című szám klipjétől James Cameron szemöldöke is felszaladna, mivel eléggé hasonló módon érkeznek a fiúk a Földre, mint ahogy a Terminátor a filmekben, és az is  lehet lehet, hogy láttunk már éneklő srácokat fehér ingben ropni, de azért a kidolgozott felsőtestek látványa elvitték a hiányosságokat.

Shygys - Hello

Kozsó egyébként nem ült tétlenül a babérjain, még ugyanabban az évben, 1997-ben összehozott egy lánybandát is, Bestiák néven. Szakítva a bűvös ötös számmal, ez egy trió volt, a tagok pedig: Moór Bernadett, alias Bedhy, Papp Henriett, Honey, és Somorjai Ilona, Miss Bee. (Muszáj megjegyeznem, hogy szerintem a Detti, Heni, és Ili is pont olyan jó lett volna, de mindegy...)

Nagy története sajnos ennek a zenekarnak sem lett, a fiúkhoz hasonlóan ők is szakítottak a menedzsmenttel, és egyedül folytatták. Az együttes felbomlása után Honey kozmetikusnak és tánctanárnak állt, Bee és Bedhy még énekelnek.

Akárhogy is, a Bestiák volt olyan dögös és szerethető, mint a Spice Girls.

r-4820582-1376534434-8676_jpeg.jpg

Bestiák - Fáj még, ha néha felhívsz

Végül aztán ez a trend is lecsengett, de tagadni, hogy szép volt, egyszerűen nem lehet :)

Források

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapokoromei.blog.hu/api/trackback/id/tr8712530305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vackor1 2017.05.24. 18:58:00

Szóval hegyezted a nyuszifüleidet ? :)))
A legfontosabb , ami megragadott és érdeklődésemre tarthat számot - mivel annyira nem vagyok/voltam EGY és az éppen DIVATOS zenekar/együttes rajongója , biza, még a SG sem hozott lázba :))) , persze lehet ha a "gombafrizurások" idején lettem volna ifjú , akkor elmondhatnám, hogy volt EGY olyan is az életemben :)) - , hogy Te , kedves Tepsifüles , melyik BB sráctól lettél volna kismama ? :))) Be kell látnod, hogy ez egy roppant releváns és lényeges kérdés ! :)))
( Párod is olvassa a kommentket ? Innen is üdvözlöm :))) )

Evice 2017.05.24. 21:00:40

@vackor1: Méghozzá mind a kettőt :D
Őszintén szólva, egyiktől sem, ugyanis Axl Rose-ba voltam szerelmes :D Már süldő koromban is inkább a rockhoz húztam :) (meg az operához, de azt tiniként mindennél cikibb lett volna felvállalni :))))
Naná, hogy olvassa, ő a legnagyobb rajongóm :)

vackor1 2017.05.24. 22:47:20

@Evice: @steve_:

Uhhhhh, ez ám a kemény csaj.. izé, na, persze, hogy zenét akartam írni.. :))))) ( Opera? Ha ez ciki, akkor én el se mondom :)) )
Amúgy kicsit meglepődtem, mert Naty párja is Steve , bele kellett olvasnom a kommentjeidbe , hogy rájöjjek nem ő köszönt rám.. :))) ( pár perce még viberen beszélgettünk, majdnem írtam neki :DD )
Szép estét/napot Nektek , legyetek rosszak, tudod : jónak lenni unalmas ! :)

Evice 2017.05.25. 14:54:11

@vackor1: @steve_: persze, de tiniként nehéz megvitatni a többiekkel a Pillangó kisasszony történetet :D

Akartam írni, hogy ő is üdvözöl téged, de mondta, hogy majd saját maga :))) Á, mindig rosszak vagyunk :D Neked is szép napot, pá! :)

Evice 2017.05.25. 14:58:47

@vackor1: miért bocsi? :)

Olvastam azt a cikket, jó volt nosztalgiázni :) Amikor Pesten voltak, még kölyök voltam, esélytelen lett volna bejutni a koncertre, de emlékszem, milyen nagy szám volt, hogy eljöttek Magyarországra :)

vackor1 2017.05.25. 18:14:49

@Evice: Na, pedig pont a lepkecsaj az egyik elég könnyű darab , ha már opera...
Nagyjából sejtem, hogy rossz vagy, a kérdés inkább az, hogy tudnál-e jó is lenni ?? :DDD
És a másik blog linkelésért volt a bocsi , de tudom, már megbeszéltük régebben !

Mindenféle finomságokat Nektek ! :))

Evice 2017.05.25. 21:35:44

@vackor1: igen, nagyon szeretem :)))
Inkább úgy mondanám, hogy próbálkozom, de az esetek többségében kudarcot vallok :D

Így van megbeszéltük, és nyugodtan, nálam meg lehet osztani az érdekes/értelmes posztokat :)

Kössz, neked is! :D

faPrime 2017.05.30. 21:07:01

Na, erről jól lemaradtam, de jobb későn olvasni mint soha :)

Jó kis gyűjtés lett ismét. Mondjuk én jobban csíptem a '80-as éveket, de a következő dekádnak is megvolt a varázsa, például már működött a Dream Theater és már szétszéledt az NWA :)
Ezek a fenti bandák szerencsére jórész kimaradtak, azt leszámítva persze, hogy a poszterek ott voltak minden csaj falán, szépen a Bravo-ból kiszedve. Viszont a listát elnézve valahol vicces, hogy minden összeállításból a "kis fiatal hülyegyerek akit beveszünk csaj mágnesnek" volt a legtehetségesebb...

Robbie Williams swinges albumát ma is elő szoktam venni néha, de Carter és Timberlake is sokra vitte szólóban, sőt Timberlake kifejezetten nagyot alakított Richard Kelly Southland Tales-ében (ami egy elég elborult film, de ha szereted Kelly stílusát, egyszer megéri megnézni)
Sőt, valamilyen szinten ugyanebbe a sorba illik Mark Wahlberg is, aki Donnie (nyúkiccondöblokk) öccse volt, csak neki a színészet jött be - mondjuk jobb is, mert amit Marky Mark-ként művelt... jó, biztos volt akinek bejött, mert hát a fenti csapatok is bejöttek sok embernek :)

Evice 2017.05.31. 12:11:44

@faPrime: ezzel nem vitatkozom :D

Köszi :)
Nekem a '80-as nem annyira maradt meg, persze később pótoltam, de az már amolyan utólagos életérzés :)
Egyszer mintha olvastam volna valahol, hogy az N'sync-et kifejezetten Timberlake miatt dobták össze, azzal a céllal, hogy így könnyebben befutassák. Sajnos, sehogy sem sikerült visszakeresnem azt a cikket, forrás nélül viszont nem mertem betenni a posztba.
Robbie Williamsnél nyilván nem erről volt szó, mert ő elég sértődötten lépett ki az együttesből. Őt szólóban nagyon szeretem.
Kössz, a tippet, meg fogom nézni a filmet :)
Eredetileg Mark Wahlberg is alapító tagja volt a NKOTB-nak, csak mielőtt befutottak, kivált. Nekem színészként sem jön be különösebben, de hét ízlések és pofonok, különbözőek :)))

faPrime 2017.06.01. 07:39:58

@Evice: kis előzetes warning a filmhez, az "elég elborult" az jelen esetben nem költői túlzás volt :)
ha tetszett a Donnie Darko, és szereted Dick írásait, akkor van esély, hogy tetszeni fog, de egyébként... most megnéztem a wiki oldalát, és meglepett, hogy ennyien nem szerették, és hogy ennyi kritikus döngölte a földbe :)
A legjobb poén a wiki végén egy pár évvel későbbi Timberlake interjú linkje:

"The film remains enigmatic to many viewers and even some of its makers. In a 2011 interview, Justin Timberlake himself said, "To me, Southland Tales is performance art. I still don't know what that movie is about [laughs]."[45]"

Mindezt úgy, hogy az ő karaktere az egyik központi figura :)

Evice 2017.06.01. 14:17:26

@faPrime: hm...na jól van, lehet, hogy hétvégén nekiesek :D Ha még Timberlake sem vágta, holott játszott benne, akkor elég reménytelennek látszik a helyzetem :))))
Majd megírom milyen volt :)
süti beállítások módosítása