Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A mindennapok örömeiről, amelyekért érdemes reggel felébredni

Nyuszi ül a fűben...és gondolkozik

Nyuszi ül a fűben...és gondolkozik

Véletlenül lett híres

2016. szeptember 03. - Evice

Minden kezdet nehéz - így tartja a régi mondás. Az út elején sokan azt sem igazán tudják, miként kéne nekifogni a dolognak. Különösen akkor, ha olyan területen szeretnének érvényesülni, ahol minden nap új jelöltek ezrei bukkannak fel, hasonló képességekkel és adottságokkal. Ilyen helyzetben, hol és hogyan tudnák magukra felhívni a figyelmet azok, akik szeretnének kitűnni a tömegből? A legtöbben rengeteg energiát és időt fektetnek az álmok elérésébe, példátlan kitartással és áldozatvállalással menetelnek a cél felé. Ha kell, lépésről lépésre járják végig a ranglétra minden egyes, izzasztó fokát.

A másik oldalon pedig, példaként ott vannak azok, akiknek nem kellett kilincselniük a lehetőségekért, azért, hogy megmutathassák a bennük rejlő tehetséget. A kezdet kezdetén, éppen jókor voltak jó helyen. Ők azok, akiknek nem az indulás, hanem inkább a folytatás okozott nagyobb kihívást.

Marilyn Monroe

Az 1950-es évek legnagyobb csillaga, alig tíz éven át szerepelt aktívan a filmvásznon, mégis kultuszt teremtett maga körül, sőt, még napjainkban is milliók számára jelent példaképet. Sikerei csúcsán, ellenségei azt állították róla, hogy buta és naív. Azonban akik közelről ismerték, tudták róla, hogy naívnak és butának lehetett a legkevésbé nevezni. Miután bekerült a filmszakmába, minden lépését gondosan megtervezte. Előfordult, hogy a rendezők, vagy maga a filmstúdió akart kibabrálni a színésznővel, Marilynbe azonban beletört a bicskájuk. Ha kellett a népszerűségét, a közönség szeretetét, vagy a női rafinéria teljes fegyvertárát felhasználva bánt el ellenségeivel. Folyton harcolnia kellett a munkájában, és a magánéletében egyaránt. Pedig a kezdet olyan könnyű volt!

1944-ben David Conover fotós azt a megbízást kapta, hogy készítsen propaganda anyagot az amerikai hadseregben szolgáló katonák számára, hadd lássák a fiúk, milyen erős támogatást kapnak a hátországtól. Conover meglátogatott néhány gyárat, hogy a munkásokról készült képekkel öntsön lelket a fronton harcolókba. Az akkor még csak 18 éves Norma Jeane Mortenson éppen az egyik ilyen helyen dolgozott. Rádióirányítású repülőgépeket szerelt össze a gyártósoron. A lány kedvesen mosolygott a kamerába, és ennyi bőven elég is volt. Természetes, ártatlan szépsége azonnal lenyűgözte a fotóst. Egy év múlva Norma Jeane már fotómodellként kereste a kenyerét. Elvált akkori férjétől, nevét először Jean Normanra, majd Marilyn Monroera változtatta, és elindult a világhírnév felé.

A kép, ami a fordulópontot jelentette:

marilynmonroe_yankarmyweekly.jpg

Norma Jeane Mortenson, vagyis Marilyn Monroe 15 évesen, a világhír előtt:

tumblr_lvlrau6f221qbz9meo1_500.jpg

Grosics Gyula

Hasonló, mesébe illő esetek a sport világában is születtek.

1940-ben történt, hogy a sorköteles férfiakat az állandó harckészültség miatt, egész hétre a laktanyákban vezényelték. Ez alól nem kaptak felmentést a sportolók sem, s úgy alakult, hogy a dorogi focicsapat épp egy fontos meccs előtt kapus nélkül maradt, mivel mindkét kapusukat szolgálatra hívták. A csapat tanácstalanul, kétségbe esve várt, pedig már indulniuk kellett volna. Ebben a pillanatban sétált arra, az akkor alig 15 éves Grosics Gyula. Mindig szerette a focit, az ifjúsági csapatot erősítette, de szenvedélyének hódolva gyakran részt vett labdaszedőként a felnőttek mérkőzésein is. Éppen misére igyekezett, de mivel a sportpálya a templom mellett terült el, arra gondolt, kicsit átnéz oda. A dorogi csapat vezetői szorult helyzetükben gondoltak egy nagyot, és a kocsijukhoz hívták a fiút. Kis hezitálást követően felajánlották neki, tartson velük a meccsre, és álljon a kapuba. Grosics Gyula szinte még gyerek volt, és nem rendelkezett sem kapus múlttal, sem kellő tapasztalattal, ám mindezek ellenére a dorogi együttes biztos győzelmet aratott azon a meccsen. Ettől kezdve Grosicsnak bérelt helye lett a focisták között.

Kiemelkedő tehetsége, és egyedi játékfelfogása, teljesen átformálta a kapusokról alkotott képet. Ő viselt először talpig feketét játék közben, és ő volt az első, aki hátulról, a kapuból irányította a védekezést a pályán. Az Aranycsapat tagja, és milliók példaképe lett, a véletlenül kapuba állított, 15 éves fiúból.

Grosics Gyula az Aranycsapat tagjaként:

gyula_grosics_1953_1.jpg

Játék közben:

gyulagrosics.jpg

Elvis Presley

A “Királyt” szintén nem kell senkinek sem bemutatni. A jóképű - mellesleg fekete öves karatés - fiatal férfi mindent elért, amit ember elérhet a szórakoztatóiparban. Minden idők egyik legismertebb, legsikeresebb énekes-színésze. A világ a lábai előtt hevert, a nők nem kevésbé. A kezdet kezdetén, ha a színpadra kellett állnia, olyan lámpaláz kerítette hatalmába, amitől keze és lába látványosan remegett. Ezt akarta leplezni azzal, a csak rá jellemző, kicsit furcsa, kicsit vicces, de mindenképpen egyedi táncstílussal, ami később védjegyévé vált, és amit minden magára kicsit is adó Elvis-imitátornak illik hitelesen utánozni.

1954-ben a visszahúzódó, és halk szavú 19 éves fiú, imádott édesanyjának szeretett volna felrögzíttetni egy dalt. Összeszedte hát a bátorságát, és felkereste a Sun Records-nál Sam Philippst, aki engedélyt adott neki a stúdió használatára. Természetesen szíve mélyén Elvist is hajtotta a vágy, hogy felfedezzék, de szerencséje igazán abban állt, hogy a Sun Records pont akkor keresett egy új, és friss hangzást, amivel felpörgethették a zeneipart. Elvisben végre megtalálták ezt a régóta keresett, egyedi hangot. A találkozás sikeresnek bizonyult, Elvis első kiadott lemezén ugyan csak 2 szerzemény szerepelt, de azzal berobbant a köztudatba, és elindult a legendává válás útján.

Elvis Presley:

-elvis-elvis-presley-33136279-413-500.jpg

A színpadon:

elvis-presley-50s-action.jpg

Elvis, a harcművész. Karatésként, Ed Parker kempo mesterrel:

karate74.jpg

Claudia Schiffer

Az első, igazi szupermodellek egyike. Azok közé tartozik, akik az 1980-as évek végén felforgatták, és megváltoztatták a divatvilágot. Annak ellenére, hogy számára könnyen jött a siker, nem vette félvállról a munkát. Fegyelmezetten, botrányok nélkül, tudatosan építette karrierjét.

A modellek élete nem fenékig tejfel, nem elég egyszerűen csak szemrevalónak lenni. Sokan közülük eltűnnek a süllyesztőben, még mielőtt pályájuk egyáltalán beindulhatna. Ennek ellenére tini lányok tömegei álmodoznak arról, hogy egyszer ünnepelt szépség válik belőlük, csillogás és pompa veszi körbe őket. Legtöbbjük bármire képes lenne ezért az álomképért. 

Nem cukkolásból írom, de Claudiának a kisujját sem kellett mozdítania. 1987-ben barátaival szórakozni ment egy düsseldorfi klubba. Ott megakadt rajta Michel Levaton szeme, aki történetesen a Metropolitan Modellügynökség (Modelagentur Metropolitan) vezetője volt. Amint meglátta Claudiát, odament hozzá, és azonnali, komoly összegről szóló szerződést ajánlott neki. Ezt rövid időn belül egy párizsi próbafotózás követte, és szinte azonnal az Elle magazin címplapjára került. A címlap után Karl Lagerfeld felkérte, legyen a Chanell termékek reklámarca. A többit pedig már tudjuk. Ennyire egyszerűen ment.

Claudia Schiffer

a34c862bdf494a5e54fb2c5deebf768f.jpg

A világ egyik legszebb asszonyaként tartják számon, még ha olykor megosztja is a közvéleményt a szépsége körül kialakult kultusz.

Akárhogy is, ha egy kis utcácskán sétálgatnál éppen, és Claudia Schiffer az egyik házikó ajtajában állva behívna egy kávéra, biztos nem baktatnál tovább azzal, hogy “Bocs Clau, nem érek rá...” ;)

article-2138035-12dce63f000005dc-719_634x949.jpg

Források:



A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapokoromei.blog.hu/api/trackback/id/tr5911673632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vbn 2016.09.04. 19:40:28

Nekem most hirtelen 2 szerencsés jut az eszembe:

Rick Astley: asszem pizzakihordó volt és a Stock-Aitken-Waterman stúdiójába is vitt ki pizzát

Harrison Ford: ő eredetileg ács volt a filmstúdióban, ahol próbafelvételre hívták...

Evice 2016.09.04. 19:58:09

@vbn: őszintén szólva Rick Astley eszembe sem jutott. :)

Harrison Ford viszont bevillant, de ő nem illet volna ebbe a posztba, mert rendesen megdolgozott azért, hogy észrevegyék. Az csak legenda, hogy a jóképű ácsot megdobták egy főszereppel a stúdióban. Millió apró-cseprő mellékszerepe volt, és hivatásos statisztaként tevékenykedett, mielőtt bejutott az Amerikai graffiti-be. Ácsmunkákat azért vállalt, mert a statisztaszerepekből nem tudott megélni. Az tény, hogy George Lucasnak készített szekrényeket, és a rendező szimpátiájának köszönhető, hogy végül megkapta Bob Falfa szerepét az A. G.-ben.
Szóval, ide most nem illet be :)

ixub 2016.09.04. 20:43:39

Mészáros Lőrinc - gázszerelő...

Alauda Arvensis 2016.09.05. 07:00:34

Érdekes, de Monroe első fotóján egyáltalán nem érzem szépnek, még csak figyelemreméltónak sem azt a lányt (nem igazán értem mit láttak akkor benne), Schiffernek viszont tagadhatatlanul gyilkosan szép szemei vannak, rá nem csodálom hogy felfigyeltek.

Evice 2016.09.05. 10:48:21

Érdekes gondolat :) Lehet, hogy élőben erős kisugárzása volt. Akkoriban nem volt olyan nagy dömping sem a modellpályán, sem a színésznők között, mint ma. Monroet jól fel lehetett építeni, és még jobban el lehetett adni. Elnézve a képeket, elsőre nekem sem ütött akkorát, de tény, hogy szexszimbólum vált belőle :)

Schiffert csípem :) Szerintem gyönyörű, és a sikerei ellenére sem szállt el az agya, nem itta és drogozta szét magát. Rajta kívül csak 1-2 modell jut eszembe, aki normálisan tudta kezelni a munkát, és ez rendkívül becsülendő dolog :)

faPrime 2016.09.07. 23:59:02

Annyiban talán mégis idevaló Ford, hogy tényleg a "semmiből" kapta a szerepet, Lukács bá nem látta őt más filmben, se játszani, és mégis nekiadta a szerepet, ami ráadásul nem is csak egy kisebb mellékszerep volt.

Schiffer... anno azok a jó kis Schiffer és Crawford gyűjtemények BBS-en... :D (az a fránya öregkor)

Olvasás közben az ugrott be, hogy fordított esetekből is lehetne egy írás, akik eltűntek a semmibe. Mint Pete Best, szerencsétlen fószer végigdobolta a korai éveket, bement velük a stúdióba mint a csapat dobosa, és úgy jött ki, hogy nincs munkája... aztán ennyi, el is tűnt balfenéken.
Vagy Bowie bandája akikkel megcsinálta a (szerintem) legjobb albumait, amivel nevet szerzett, és a végén egy kösz vagy akármi nélkül feloszlatta őket, úgy hogy a végén már mindenki tudta hogy szólóban megy majd tovább, szerződések, stb. csak a szerencsétlenek előtt titkolta mindenki, nehogy (jogosan) kiakadjanak és ne játsszanak a koncerteken :) aztán az utolsó buli után szóltak nekik, hogy oké, most kezd majd dőlni a pénz szóval mehettek haza, már nem kelletek. (a vicc hogy a nevüket úgy kellene előguglizni, szóval inkább átugrottam, így korrekt, nagyjából ennyire eltűntek)

Evice 2016.09.08. 22:41:51

@faPrime: Ford majdnem bekerült a posztba, de végül kivettem, mert ő tényleg nagyon próbàlkozott

retrodj · http://retrodj.blog.hu/ 2016.09.10. 13:45:08

Az isteni ZsónKlódFánDám! :D

Evice 2016.09.10. 16:35:22

@retrodj: a "Véres játék" előtt azért volt néhány próbálkozása, őt sem első ránézésre dobták meg a főszereppel :)
süti beállítások módosítása