Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A mindennapok örömeiről, amelyekért érdemes reggel felébredni

Nyuszi ül a fűben...és gondolkozik

Nyuszi ül a fűben...és gondolkozik

Amikor először jött szembe az erotika

2016. május 01. - Evice

A felnőtté válás egyik állomása, amikor életedben először találkozol erotikus tartalommal bíró rajzzal, filmmel, stb. Manapság talán könnyű. Felmész az internetre, és csak arra nem keresel rá, amire nem akarsz. Azonban jó néhány évtizeddel korábban egy tinédzsernek közel sem volt ilyen egyszerű dolga.

Ki így, ki úgy fedezte fel ezt a területet.

 

Videokazetták

Néhányan keresgélés nélkül találkoztak az élménnyel. Egyeseknek ez inkább megrázó, mint kellemes emlék. Pl. amikor a szülők megfeledkeztek róla, hogy melyik kazettára vették fel a mesét a gyereknek, aztán amikor véget ért a “Hercegnő és a kobold”, hirtelen rá kellett döbbenned, hogy a “A szerelem dalára elindult” Emanuelle, nem azonos a korábban látott herceg kisasszonnyal…

images.jpg

51qgmwxzcgl_sx342.jpg


1441259187_4.jpg


Kártyák

Aki keres, az talál.

Amikor beköszöntött a pubertás, és a kölykök élénken érdeklődni kezdtek az erotika iránt, ez jelentette az egyik mentőövet.Több kabátzsebben lapult egy ilyen pakli, mint elsőre hinnénk. Persze nem minden férfi zsugázott orrvérzésig, a kulcsszó mégis a kártyán volt. Aki nem érzett magában erőt ahhoz, hogy egy szexlapért megküzdjön Manci néni lesujtó pillantásával az utcai újságos bódénál, annak maradt a csomag kártya. Ezeken is pucér nők pózoltak, és még a szerencsétlen lapjárás sem volt olyan bosszantó, ha az ember közben a szép hölgyeken legeltette a szemét .  

Némely szemfüles gyereknek egy idő után feltűnt, hogy apa rejteget valamit a zsebében, és ha meglesték, hogy mit, többé nem volt visszaút.


1_telekes_5_20130124_1645759356.jpg



Magazinok

Akit nem rettentett el sem a szigorú szemű újságos néni, sem a háta mögött kígyozó sor, az boldogan vitte haza a színes-képes magazint.  Ezt otthon hetekig, vagy akár hónapokig rejtegette az ágy alatt, a szekrény tetején vagy a használaton kívül lévő bőröndben. A képek mellett a kiadvány tele volt cikkekkel, így több fajta szórakozásra is lehetőséget adott.

Ha a kiskamasz talált rá, legkevésbé a cikkek érdekelték, de annál lelkesebben tanulmányozhatta a szemérmesnek éppen nem mondható aktfotókat. Sokan minden példányt gondosan megőriztek, és talán a mai napig akad egy leragasztott kartondoboz a pincében vagy a padláson, tele e féltve őrzött kincsekkel.

oldmags_1.jpg

playboy-22.jpg

 

Mozifilmek, korhatár besorolás nélkül

 Hasonló helyzet alakult ki, mint a videókazettáknál, amikor még a gyér tartalomleírás és a korhatár besorolás hiánya miatt a gyereket vagy kiskamaszt véletlenül olyan filmre vitték el a moziba, amitől az egész család felejthetetlen élménnyel gazdagodott...ha nem is úgy, ahogyan először tervezték.

El tudjátok képzelni azt a jelenetet, amikor a família beül egy aranyos kis játékfilmre, és elindul a “9 és fél hét”? Mindenesetre tiniként kívánni sem lehetett érdekesebbet.

Mickey Rourke meglehetősen jól nézett ki, és Kim Basinger is sokaknak megért volna egy hét ajtócsapkodást. A gyönyörű színésznőt látva, nem is csoda…

 1411281348847_image_galleryimage_mandatory_credit_tm_copyr.JPG



Könyvek

Akinek sem kártyából, sem magazinból, sem félreértelmezett filmekből nem jutott, annak maradtak a könyvek.

Többségük mindenre megtanított akkoriban, csak arra nem, hogy a szex jó. A ‘90-es évekig a legtöbb felvilágosító könyv leginkább arról szólt, hogy az ifjúságot minél nagyobb erkölcsösségre és kivárásra nevelje. Hozzáteszem, hogy az alap gondolat nagyon helyes. Nem kell sem korán elkezdeni, sem fűvel-fával felelőtlenül lefeküdni.

Csakhogy némelyik tartalom olyan leírást adott a szexuális aktusról, hogy szerecsétlen kiskamasz rémülten dobta el a könyvet, és nyüszítve tett egész életre szóló szüzességi fogadalmat. Az olyan tudományosan megírt szövegektől, mint “A maszturbálás agykárosodást okoz”, vagy hogy “Nem szabad lámpafénynél közösülni”, valóban nehéz lehetett eljutni arra a szintre, hogy a fiatal felnőtt ne úgy gondoljon a szexre, mint szükséges rosszra.

emmanuelle_02.jpg


Akárhogy is, valahogy túléltük  a kamaszkort, ahogy a mostani tizenévesek is túl fogják. Nekik talán épp az jelent hátrányt, hogy túl sok mindent látnak.

Hiába, ez sem jó, az sem jó… :)

Forrás 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapokoromei.blog.hu/api/trackback/id/tr898678414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

faPrime 2016.05.12. 19:06:59

Videókazetta, "Néhányan keresgélés nélkül találkoztak az élménnyel. "
Néhányan biztos, de jóval többen aktív keresgélés után :)

Aztán kicserélni a tokjában valami másra, egymás között körbeadogatni, persze figyelve arra hogy a szülők mikor lehetnek otthon "kettesben", stb.
Rendesen meg kellett szervezni, volt amikor egy peches apuka szórakozni akart kicsit, egyedül. ("nem tervezett karbantartás", mondhatni) Erre beindult egy Bud Spencer film :D szegény srác meg fél napig keresgélte kinél van éppen az igazi kazetta "használatban"... boldog kamaszkor.

Ma már nincs szükség szervezésre, utánajárásra, mindenkinek ott figyel a zsebében a... mobilja :) és pár kattintással bármi elérhető. Hogy ez előny vagy hátrány... passz. Majd az idő eldönti.

Az fix hogy ha kölyökként nem csak a fateroktól meg innen-onnan megszerzett filmek lettek volna elérhető közelségben, amiket ráadásul csak komoly szervezkedések után lehetett "élvezni" (egyedül kellett lenni a lakásban, mert a videó általában a nagyszobában volt, kistesó megléte nehezítő tényező, lakótelepi vékony falak dettó), háát... szerintem folyton a mobilon lógtam volna. :P

Evice 2016.05.12. 21:17:33

@faPrime: próbáltam saját emlékekből dolgozni :D Nekem meglepő élmény volt,,,akkor még :)

Ez az, hogy akkoriban már a keresgélés része is tele volt izgalommal :) A háttérszervezésről nem is beszélve :)

Nekünk a haverom apja állta sokáig a fagyit, és cserébe kussoltunk a dugi-kazettákról a neje előtt :) Határozottan szép idők voltak, meg kell hagyni :D

Ma már teljesen más az egész :)
süti beállítások módosítása